Semiramis Karaarslan 1954 Bingöl'ün Karlıova ilçesinde doğdu. Eğitimci, filolog, gazeteci, yazar, insan hakları savunucusu, aktivist, eğitim ve toplum gönüllüsüdür.
İlkokul ve Lise öğrenimini Bingöl'de tamamladıktan sonra 1972-1976 Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde lisansını tamamladı.
Almış olduğu 2 yıllık Pedagojik Eğitimle öğretmenlik hakkını elde etti.
1977 yılında evlendi.
İlk öğretmenliğe Bingöl Lisesinde başladı. Daha sonra Merkez Ortaokulu (100 Yıl İlköğretim Okulu)'nda ingilizce öğretmeni/idareci ve son 10 yıl Bingöl Anadolu Lisesinde Bölüm Başkanı olarak ingilizce öğretmenliği yaptı.
2000 yılında emekli oldu. Resmiyette öğretmen değildi ama onun öğretmenliği hiç bitmedi... Yurtiçi ve yurt dışında konuşmacı olarak birçok konferanslara katıldı. Birçok Deprem Farkındalık programlarında önemli Deprem uzmanlarını Bingöl Deprem Farkındalık programları konuğu olarak davet etti.
Öykü dalında birinciliği ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı birçok başarı ödülü bulunmaktadır.
5 yıl çoğunu kendi cebinden ödediği sigortacılık deneyimi oldu.
1971 Bingöl Depreminde kalça kemiği kırılan Toprak ve İskan Müdürü babası Mehmet Bektaş'ın gönüllü olarak başkanlığını yaptığı Kızılay, Yeşilay, Çocuk Esirgeme ve Türk Hava Kurumu görevini üstlenmesi, Valilik Deprem Kriz Masası göreviyle başlayan, STK hamalı görevini birkaç dönem 6 Nokta Körler Derneği Fahri Başkanlığını yürütmüş, daha sonra kurucu başkanlığını yaptığı BİN BİRLİKTE UMUT Kanser Derneği ve deprem farkındalığı amaçlı kurduğu BİNDAG (Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri) Dernek Başkanlığını, İstanbul BİNYAD'ın Genel Sekreterliğini sürdürmektedir. Sigortasız, sağlıksız, merdiven altı hiç bir sosyal güvencesi olmadan çalıştırılan kot kumlama işçilerinin hakları mücadelesinde başarıya gitmeleri ve halen onların tüm sorunlarının çözümünde yanlarında olan herkesin, her kesimin, yoksulun, garibanın yanında olması onun en büyük mutluluk kaynağıdır.
İl merkezinde ve köylerde kütüphaneler kuran, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayan, köylerin sorunlarına muhtarlarıyla çözüm arayan, arabaların ulaşamadığı yıllarda at sırtında köy, köy dolaşan, onlarca kariyer sahibi öğrenci yetiştiren bir öğretmen, 2 çocuk sahibi eğitim neferi ve toplum gönüllüsüdür.